Menu Close

Čep po čep i nečiji život postaje lep!!!

Centar za učenje egleskog jezika i prevođenje iz Pirota, u saradnji sa urduženjem “Čepom do osmeha” se ove školske godine priključio akciji prikupljanja čepova čijim recikliranjem se odvajaju sredstva za pomoć deci sa invaliditetom ili nekom smetnjom u razvoju u obrazovno školskom procesu.

Naročito je važno što ovakva akcija ima trostruku ulogu, a to je da se otpad reciklira, da se misli o svojoj sredini i da se razvija humanost i solidarnost kod dece i ljudi.

Potrebno je prikupiti čvrste plastične čepove, npr. od mleka, jogurta, majoneza, kečapa, flomastera, lekova koji imaju plastični čep, sokova, vode, piva, sredstava za kućnu i ličnu higijenu (deterdženti, paste za zube, šamponi, dezodoransi, kreme za ruke, omekšivači, balzami, tečnosti za sudove…). Sakupljene količine plastičnih čepova se odvoze u reciklažni centar, a prikupljena sredstva se koriste u humanitarne svrhe. Konkretno, akcija je stavila akcenat na decu sa invaliditetom ili nekom smetnjom u razvoju, kako bi im se omogućilo lakše funkcionisanje u svakodnevnom životu i obrazovanju.

Potrudimo se naša kutija bude šarena i puna čepova kako bismo pomogli deci kojoj je potrebna pomoć i izmamili im osmeh na lice!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *