Menu Close

LEGENDA O SPIKOLINU

Stara legenda kaže da je Spikolino bio sasvim običan papagaj sa veoma neobičnim sposobnostima.

Nekada davno u jednoj dalekoj džungli živeo je jedan mali papagaj čije pravo ime danas nije poznato. Kao i svi ostali papagaji stalno je ponavljao sve što čuje, međutim njegovi roditelji su u njemu videli skriveni talenat za jezik, pa su ga još kao malog upisali u školu engleskog.

On je jako voleo da ide u tu školu. Nije prošlo mnogo vremena kada je junak naše priče počeo da se izdvaja od ostalih polaznika škole. I dok su svi drugi samo ponavljali reči i izraze koje tamo čuju od nastavnika, on je ubrzo počeo da sam imenuje stvari i sklapa rečenice na engleskom. Drugi papagaji su mislili da je čudan jer nije bio sposoban da ponovi ni najosnovnije fraze. Međutim, on je sve vreme pokušavao da nastavi konverzaciju umesto da samo ponavlja ono što nastavnik kaže. Bilo je potrebno mnogo vremena kako bi i ostali shvatili da je zaista jako talentovan i tek tada je postao omiljeni među papagajima.

Tako je dobio nadimak Spikolino. Svi drugi papagaji mogli su samo da mu pozavide na njegovom daru za jezik. Čak ni nastavnicima nije bilo jasno kako je on toliko bolji od ostalih.

Mnogi su pokušavali da ga sustignu u znanju, međutim nikako im to nije polazilo za rukom, sve dok jednoga dana Spikolino nije rešio da svoju tajnu o uspešnom savladavanju jezika podeli sa ostalima.

Danas, tek poneka škola zna Spikolinovu tajnu i uspešno je deli sa svojim polaznicima.

 

>>VIŠE O SPIKOLINO PROGRAMU